In het weekend van 1 en 2 juni vond Ploegendienst plaats. Dit eigenzinnige festival onderscheidt zich door de manier waarop zij zichzelf uitdragen. Dit merk je o.a. aan de manier waarop zij stages en timetables benoemen, de online communicatie en zie je terug in de ludieke trailers die zij maken in de aanloop naar het festival. Lees hier verder waarom het een van de leukste techno festivals van het zuiden is!

Ploegendienst: Met zijn allen aan het werk

Iets echt typisch Ploegendienst is hoe zij de communicatie van festival aanpakken. In alles wat zij posten, sharen en publiceren op de website wordt er gerefereerd naar woordspelingen naar aanleiding van de naam van het festival. Zo heet het terrein de werkvloer, de timetable het werkrooster en is de plattegrond de bouwtekening. Als je tickets koopt, doe je solliciteren en heb je vragen over je nieuwe functie? Dan kan je met je vragen terecht bij de FAQbond. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende namen van de area’s. Echt, kijk even op de website, het is de moeite waard. Het leukste is nog wel trailer die jaarlijks wordt gemaakt, waarin verschillende referenties over de daadwerkelijke werkvloer en de dansvloer grappig in verband worden gebracht:

De line up en locatie

De line up van ploegendienst is in orde en beslaat onder andere techno, house en disco. Al zijn er festivals die wellicht een beter affiche hebben wat line-up betreft, Ploegendienst heeft wel degelijk een aantal goede namen weten te strikken. Daarnaast moet Ploegendienst het echt niet alleen van de namen hebben: De aankleding op het festival is top. De stages zijn origineel en mooi opgebouwd. Overal met natuurlijk de nodige referenties naar verschillende beroepen. Die originaliteit zorgt mede voor een leuke sfeer en een unieke feeling aan dit festival.
Het festival is gelegen aan de Galderse meren. Dit kleine strand ten zuiden van Breda is doorgaans een recreatieve zwemplek. Tijdens het festival mag er dan ook gewoon gezwommen worden! (Natuurlijk wel alleen nuchter). Verder is deze locatie net ver genoeg van de bewoonde wereld, maar dichtbij genoeg om vanuit Breda naar toe te fietsen. Kom je van verder? Vanaf Breda Centraal Station rijden er pendelbussen richting het festival

Ben jij dit jaar of voorgaande jaren naar Ploegendienst geweest? Deel dan jouw ervaringen in de comments! Volg Ploegendienst op FB of houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven over de editie van 2019!