Net na afslag 11 aan de A2 bij Vianen, nabij Utrecht, vindt By the Creek plaats. Gelegen aan recreatieplas de Put, is het een festival wat verschillende stijlen muziek met elkaar combineert om zo een leuke mengelmoes van muziek én mensen te creëren. Is dit festival iets voor jou? Lees snel verder om daar achter te komen!

Dansen aan het water

Omdat het festival aan een recreatieplas ligt, liggen een aantal stages aan het water. drie van de vier stages liggen rond deze plas. Het leuke van het festival is, is dat de organisatie nauw samenwerkt met andere organisaties van feesten. Zo wordt elke stage door een andere partij gehost, wat dus leidt tot een divers programma. Deze organisaties sluiten echter goed op elkaar aan, zodat het publiek makkelijk mengt. De drie stages rond het water worden gehost door respectievelijk ZeeZout, Vunzige Deuntjes en Harbour. Zeezout zorgt voor een lekkere mix van deephouse en lekkere minimal techno. Vunzige Deuntjes is op zijn beurt weer bekend van dansbare beats waar vooral lekker de heupen op geschud kunnen worden. Last but not least zorgt Harbour voor een lekkere techno line-up. Zo valt er rond de plas een hoop te beleven.

Basis stage

Onder de snelweg

Dansen onder de snelweg

De vierde stage ligt niet aan de plas, maar ligt onder de A2. Hier wordt de hardste techno van het festival gedraaid en deze locatie leent zich duidelijk het beste voor dit doel. Deze stage wordt gehost door Basis, bekend van de gelijknamige club in Utrecht. Onder de snelweg blijft de zon grotendeels weg, waardoor er al vroeg op de dag gebruik kan worden gemaakt van lichten en lasers. Ook waait het onder een snelweg een stuk beter door dan in een normale festivaltent, waardoor het er niet zo warm wordt. Artiesten als Perc en Speedy J zorgen ervoor dat et pbliek geen moment stil zal staan.

Maar: dansen By the Creek?

Terwijl je dit verhaal leest, denk je vast: Leuk, een plas, een snelweg, maar dit festival heet toch By the Creek? Nou, het viaduct gaat over rivier de lek, waar de recreatieplas naast ligt. Dus vandaar: By the Creek! Maar er staan dus geen stages direct langs dit water. Waarschijnlijk mede omdat er hier ook gewoon binnenvaart doorheen komt. Echter kon je twee jaar terug wel een potje voetballen langs de Lek. Daarnaast zijn er ook andere leuke kleine activiteiten om het publiek tussen het dansen door bezig te houden.

Lijkt je het leuk om naar By the Creek te gaan? Het festival vindt plaats op 7 juli en er zijn nog tickets te koop. Haal ze nu nog snel voordat ze uitverkocht zijn!