Soenda is binnen de Nederlandse techno-scene een grote naam. Naast verschillende indoorfeesten, is er ook jaarlijks een buiten festival aan de Ruigenhoekse Polder nabij Utrecht. Met vijf stages en een groot aanbod aan verschillende stijlen binnen het genre, is Soenda echt een festival waar je als liefhebber een keer geweest moet zijn.

De line-up

Dit jaar is de line-up van Soenda weer een combinatie van fijne beats en snoeiharde techno. Mainstage Java is dit jaar bijzonder goed vertegenwoordigd. Uitblinkers Len Faki, Blawan & Dasha Rush en Multiples (Speedy J & Surgeon) mogen het feestje in deze volgorde afsluiten. Ook namen van eigen bodem staan op deze stage, waaronder Wouter S., De Sluwe Vos en RODHAD (Benny Rodriguez). Voor het echte gebeuk moet men naar de Komodo, waar Perc & Ansome uiteindelijk het hoogtepunt van de avond zullen zijn. De derde grote stage is de Soembawa. Onder andere Weval, welke ook op Oranjebloesem stond, zal optreden op deze stage.

Het terrein van Soenda

Het terrein van Soenda is ruimtelijk ingedeeld, maar niet zo ruim dat je heel ver moet lopen van de ene naar de andere stage. Bijna alle stages zijn overdekt door tenten, behalve de mainstage. De Java is daardoor de uitgelezen stage om te vertoeven als het warm en zonnig is. Echter komen bij dergelijke stages de lichten en lasers niet tot hun recht, omdat het pas na 22.00 donker genoeg is om deze echt goed waar te nemen. Liefhebbers van een goede lichtshow kunnen dus beter naar een van de overdekte stages gaan. De Java is overigens niet de enige plek waar je lekker buiten kan zitten. Soenda heeft verschillende chill area’s, waaronder ook de grote chillzone in het centrum van het festival. Hier kan je, naast lekker zitten, van de gelegenheid gebruik maken om je jezelf te trakteren op een lekker hapje eten. Er staan namelijk verschillende foodtrucks en eettentjes op dit gedeelte van het terrein.

Soenda floorplan

Soenda floorplan

Heb je interesse in Soenda festival? Helaas is de outdoor editie van dit jaar al geweest, maar er zijn nog kaarten te krijgen voor de indoor editie in Central Studio’s in Utrecht. Deze editie vindt dit jaar plaats op 10 november. De line-up is momenteel nog niet bekend, dus houdt onze pagina in de gaten! Wie zou jij graag terug willen zien op de timetable van Soenda? Laat het hieronder weten in de comments!