A Campingflight to Lowlands Festival, of kort: Lowlands, is een vaste waarde en één van de grootste festivals in ons kleine kikkerlandje. Met meer dan 9 podia, waaronder ook een theater en bioscoop, is het een van de, zo niet het meest diverse festival. Van hip-hop tot indie, van rock tot techno, van metal tot reggae: Lowlands heeft alles. Als dit je nog niet heeft overtuigd om te gaan, lees dan verder!

De grootste namen het eerste op Lowlands

Lowlands onderscheidt zich van andere festivals door de drang om te willen blijven vernieuwen. Lowlands heeft niet per definitie de grote, populaire namen. Daarvoor moet je naar Pinkpop, of nog beter: Rock Werchter over de grens. Lowlands durft opkomende artiesten de boeken voordat zij echt voet aan de grond krijgen in het land. Wat het zo speciaal maakt, is dan ook dat vaak juist deze artiesten daarna doorbreken. Voorbeelden hier van zijn bijvoorbeeld Coldplay en Imagine Dragons. Lowlands is er dus vaak het eerste bij. Het is bij uitstek hét festival om nieuwe artiesten te ontdekken. Dit blijkt tegenwoordig, met spotify of het internet an sich, steeds minder goed te realiseren: Elke bezoeker weet van te voren wel wat er gaat komen. Toch blijft dit festival qua line up alternatiever en daardoor ook vooruitstrevender en uitdagender dan de rest.

Geen dagtickets

Een van de grootste pluspunten aan Lowlands is de sfeer. Iedereen is zo chill naar elkaar toe en iedereen mag zijn wie men wilt zijn. Wat de sfeer ook heel erg ten goede komt is het ontbreken losse dagtickets. Op Lowlands geldt: You are all-in for the weekend. Ga je drie dagen naar bijvoorbeeld Solar, dan is de kans groot dat je een op de laatste dag een horde opgetutte, goed uitgeruste, frisse mensen tegen het lijf loopt: de dagjesmensen. Op Lowlands is dit dus niet. Op Lowlands is iedereen op zondag gesloopt en gehavend van de dagen ervoor, maar klaar om een laatste dag nog helemaal tot het gaatje te gaan. Daarbij kan je iedereen op het terrein een gesprek aan gaan over de acts de dag ervoor, want grote kans dat zij er ook waren.

Lowlands

Lowlands, foto met uitzicht op de Heineken.

Lowlands stopt nooit

Helemaal waar is bovenstaande uitspraak natuurlijk niet, maar zolang het festival duurt, stopt het festival écht nooit. Lowlands kent al jaren de 24 uurstent. De naam zegt het al: als om 5.30 de laatste artiest van de dag stopt, kon je op het campingterrein nog doorgaan tot de festivalpoorten de volgende dag weer open gingen. In 2017 is het terrein vernieuwd, waardoor de festivalpoorten helemaal niet meer dicht gaan. De 24 uurstent is verplaatst naar het festivalterrein en omgedoopt tot de ‘ArmadiLlow’. Deze gaat donderdag 12.00 open en sluit pas maandag 12.00 weer. Who needs sleep?

Nog niet overtuigd? Ga eens naar de website van Lowlands en laat je overtuigen door de line-up van dit jaar. Onder andere Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D. en The War On Drugs komen van 17 tot 19 augustus naar Biddinghuizen!

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook eens ons artikel over Oranjebloesem!