Snakepit, misschien wel het levende bewijs dat hardcore nog steeds van een grote populariteit geniet. Na twee succesvolle edities in het Klokgebouw in Eindhoven én een in Ahoy Rotterdam keert Snakepit weer terug naar haar roots. Op 8 december 2018 vindt er een nieuwe editie van Snakepit plaats in het Klokgebouw in Eindhoven.

Historie

Snakepit wordt door vele gezien als de opvolger van Project Hardcore. Tussen 2002 en 2015 vond er 15 keer een editie van Project Hardcore plaats. De eerste editie was in het historische Sportpaleis in Antwerpen waar onder andere Thunderdome een van haar vele edities hield. In 2015 vond de laatste editie plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. De hoogtijdagen vierde Project Hardcore in het Silverdome in Zoetermeer. Sinds de laatste editie was het een tijdje stil rondom Project Hardcore. Plotseling kwamen organisaties Art of Dance en b2s op de proppen met een gloednieuw concept, genaamd Snakepit.

Genres

Waar bij Project Hardcore mainstream hardcore centraal stond, voeren bij Snakepit de genres Uptempo, Darkcore, Terror en Frenchcore de boventoon. In één zaal voeren gerenommeerde namen zoals Partyraiser, Destructive Tendencies, Dr. Peacock, Andy the Core, Drokz, Angerfist en Spitnoise een grandioze show op met keiharde battle’s. De stage wordt ondersteund door een groot LED-scherm, diverse lichten, vlammenwerpers en C02-kanonnen.

Waar het traditiegetrouw de eerste uren ‘rustig’ wordt opgebouwd met Frenchcore en Uptempo wordt het laatste uur afgesloten met snoeiharde Terror. Waar menig bezoeker de uitgang al heeft gevonden blijven de echte die-hards over om te genieten van de kunsten van bijvoorbeeld Drokz en Noisekick. Door de stijgende BPM’s is het tempo nauwelijks bij te benen maar het dak gaat er het laatste uur hoe dan ook af.

Locaties

Dat Art of Dance en b2s een verstandige keuze hebben gemaakt om Snakepit te huisvesten in het Klokgebouw en Ahoy Rotterdam staat als een paal boven water. Beide locaties, het industrieel ogende Klokgebouw en de sfeervolle Ahoy, zorgen er voor dat de typische ‘underground sfeer’ perfect kan worden geuit. Door de grotere capaciteit van Ahoy kan er meer aandacht worden besteedt aan de show. Het Klokgebouw daarentegen kan met zijn industriële karakter en intiemere zalen zorgen voor een meer underground sfeertje zoals in de jaren 90.

Heb je eerdere edities gemist of juist wel bijgewoond? Geen zorgen. Op 8 december staat er een nieuwe editie van Snakepit gepland in het Klokgebouw. De kaartverkoop start op 22 september om 21:00 dus zorg dat je er bij bent!

De aftermovie van 2017 kan je hier bekijken. Staat Snakepit ook op jullie agenda?