Van 1 tot en met 3 juni vind op Sportpark D’n Donk in Oisterwijk een nieuwe editie van Intents Festival plaats. Toch zal deze editie specialer worden dan alle voorgaande edities. In 2018 bestaat Intents Festival 2018 namelijk 15 jaar. Tijd voor een groots feest natuurlijk!

Reputatie

Vraag aan een willekeurige festivalganger naar zijn of haar favoriete festival en het merendeel zal giganten zoals Decibel outdoor of Defqon.1 benoemen. Toch kan ‘underdog’ Intents Festival zich ook voorzichtig in dit rijtje plaatsen. Uiteraard niet qua omvang of grootte, maar wel qua ervaring. Zo zijn de edities van Intents Festival steevast enkele maanden voor festival zelf stijf uitverkocht.

Waar Intents Festival ook bekend om staat, is het feit dat ze ieder jaar het thema tot in perfectie uitwerken. Zo sluiten het terrein, de stages, het anthem en de camping naadloos op elkaar aan. Zo stond in 2017 het thema “Circus of Insanity” centraal. Organisatie De Kloontjes, van origine een carnavalsvereniging, wist het voor elkaar te krijgen om de bezoeker zich te laten wanen op een circus.

IntentsCity

Ook de immense camping van Intents Festival, IntentsCity is een pareltje. De camping waar vele pre- en afterparty’s werden gehouden kan ongeveer 6500 personen herbergen. Wat voor het festival geldt, geldt ook voor de camping. Deze is ook ruim van te voren uitverkocht. Voor de weekendbezoekers is IntentsCity een absolute verrijking.

Hosts

Het concept dat Intents Festival sinds enkele jaren hanteert is dat bepaalde artiesten hun eigen area ‘hosten’. Zo verzorgen de gastheren/vrouwen hun eigen area met bevriende collega dj’s om er vervolgens de gehele dag een grandioos feest van te maken. Zo hoste Radical Redemption samen met D-Sturb de Indoor Mainstage op zaterdag. Daarnaast hoste Partyraiser de area Dynamite Hardore op zaterdag en Destructive Tendencies op zondag.

Eindshow(s)

Omdat Intents Festival uit meerdere dagen bestaat, zijn er uiteraard ook meerdere eindshows! Zodra de zon onder is veranderd de mainstage van gedaante. Door de geweldige licht en geluidshow wordt het maximale gehaald uit de eindshow. Uiteraard wordt dit ook voorzien van het nodige vuurwerk waardoor dit een van de hoogtepunten is van het festivalseizoen. Kijk en beoordeel zelf de eindshow van 2017.

Welke editie van Intents Festival vond jij de beste? Laat het ons weten in een reactie!