Dominator Festival. Hét grootste Hardcore festival van Europa waar jaarlijks 50.000 liefhebbers 12 uur lang kunnen genieten van hun favoriete muziek. Ook dit jaar vindt Dominator plaats op het E3-Strand in Eersel. Sinds de eerste editie in 2005 is Dominator uitgegroeid tot het walhalla voor hardcore-liefhebbers. De edities van 2011 tot en met 2017 waren allen uitverkocht waardoor de komende editie op 21 juli 2018 ook veelbelovend lijkt te worden.

Springlevend

Dat de hardcore-scene nog springlevend is blijkt uit het feit dat er jaarlijks 50.000 liefhebbers uit verschillende landen Dominator bezoeken. Zo komen er Australiërs, Italianen, Schotten, Fransen, Zweden en zelfs Koreanen op Dominator af. Wat brengt hen naar Eersel?

Het festival belichaamt de hedendaagse hardcore-scene waardoor het één van de hoogtepunten van het festivalseizoen is. Anno 2018 bestaat het festival uit +- 8 verschillende stages met ieder een eigen genre waar de beste artiesten hun kunsten vertonen. Naast de twee mainstream stages, is er een aparte stage voor:

  • Raw-Hardstyle
  • Early Hardcore
  • Terror
  • Frenchcore
  • Industrial Hardcore
  • Freestyle

Door het aanbod van verschillende genres is er voor iedere bezoeker wat wils. De line-up voor de editie op 21 juli is hieronder te raadplegen:

Locatie

Naast de line-up, het aantal genres en diversiteit van de bezoekers is er nog een belangrijke pijler achter het succes van Dominator. Namelijk de locatie. Sinds 2009 wordt Dominator gehouden op het E3-Strand in Eersel. De eerste editie vond plaats in Enschede gevolgd door uitstapjes naar Groningen en Leidschendam in respectievelijk 2007 en 2008. Wat maakt het E3-Strand dan zo speciaal? Het E3-Strand is schitterende locatie met een wit zandstrand gelegen in de bossen. Het enige probleem wat deze locatie met zich meebrengt zijn de toegangswegen. Doordat er slechts enkele uitgangen zijn staan er jaarlijks vele touringcars en automobilisten in de file bij het toetreden of verlaten van het terrein.

Het verhaal

Bij iedere editie van Dominator staat een bepaald thema centraal. Marc Out (ook bekend als DJ Outblast), creative director bij organisator Art of Dance, ligt dit toe in een interview met DJ Mag NL: “Inspiratie kan uit alles voortvloeien, een film, een game en vaak ook gewoon een morbide brainwave van een teamlid kan leiden tot een nieuwe wereld voor Dominator. Nadat de nieuwe film van Mad Max Fury Road uitkwam hadden wij direct het idee dat dit interessante inspiratie kon zijn voor het festival in 2016.”

Beelden zeggen meer als woorden, kijk daarom eens de aftermovie van Dominator 2017.

De ticketverkoop is ondertussen gestart, ben jij dit jaar ook aanwezig?