Best Kept Secret vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 juni op de festivallocatie van Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het is een festival wat wordt gekenmerkt door een grote diversiteit in muziek. in de afgelopen jaren kwamen artiesten als Radiohead, Jamie XX en Run the Jewels naar dit festival. Dit jaar zijn artiesten als Artic Monkeys, Chvrches, Tyler the Ceator en Vince Staples aanwezig om de voetjes te laten bewegen. Het zijn zeker dus geen kleine namen die er komen, maar het zijn niet direct namen voor de büne. Meng dat me een internationaal publiek en je hebt een van de unieke festivals van ons land.

Rondje voor iedereen! Maar jij betaalt (maar de planeet dan weer niet)

De organisatie van BKS heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn zij afgestapt van de bekende muntjes waarmee men op de meeste festivals voor het eten en drinken betaald. Het alternatief? Overal kan gepind worden! Het voordeel hieraan is dat je niet meer loopt te zeulen met muntjes. Echter is het nadeel dat je minder makkelijk rondjes kan geven met je vrienden. Als er dan iemand een keer een rondje overslaat, of als iemand opeens besluit van de cola over te gaan op een mojito, gaan de uitgaven scheef lopen. Maar goed, als iedereen gewoon bier drinkt, is er dan weer niks aan de hand.

Nóg duurzamer: de bekers

Daarnaast werken ze bij BKS met een statiegeld systeem. Je betaalt voor je beker, maar als je het goed doet, doe je dit maar een keer. Elke keer als je nieuw drinken haalt, krijg je een schone beker en betaal je logischerwijs niet nog een keer statiegeld. De bekers worden dus hergebruikt. Als je op het einde van het festival je beker weer inlevert, heb je onderaan de streep dus niks extra’s kwijt geweest. Deze bekers zijn ook een stuk steviger en fijner dan de standaard bekertjes op andere festival. Een nadeel van dit hele gegeven is dus wel dat je de hele tijd je beker dient te bewaren, wil je niet vaker statiegeld betalen.

Best Kept Secret: Publiek van over de hele wereld

BKS mag dan wel plaatsvinden in Nederland, het publiek is heel divers en bestaat voor maar misschien 50% uit Nederlanders. Het festival is heel populair onder onze zuiderburen, waardoor je niet raar op moet kijken als er naast je een woordje Vlaams wordt gesproken. Ook wordt het veelvuldig bezocht door Engelsen. Dit komt omdat de festivals als Glastonbury de laatste tijd zoveel duurder zijn geworden, dan sommige Engelsen zich genoodzaakt voelen om naar het buitenland uit te wijken. Niet geheel vervelend voor ons, want met deze festivalbezoekers ben je garant voor een feestje!

Welke festival nationaliteiten vindt jij nou heel gezellig? Of welke juist niet? Laat het hieronder weten in de comments!