Afgelopen weekend was paasweekend. Dat betekent: Een heel weekend aan Awakenings events in een van de bekendste venues van Nederland: de Gashouder op het terrein Westergasfabriek in Amsterdam. Wij waren naar de editie van zaterdagnacht met onder andere Kölsch, Joris Voorn en Pan-Pot. Lees hieronder wat je hebt gemist!

Klik hier voor onze andere blogs.

De gashouder

Awakenings is mij niet vreemd en dat is ook niet gek: het is ondertussen een van de, al dan niet de grootste naam in de techno-scene van Nederland. Mijn eerste kennismaking met het concept was tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober 2016. Ik ging toen met hele hoge verwachtingen naar het feest. Iedereen die ik sprak was lovend over Awakenings en vooral over de locatie: De Gashouder. Deze oude fabriekslocatie wordt gekenmerkt door zij ronde vorm. Hierdoor kan de festivalbezoeker enigszins gedesoriënteerd raken, zeker als het helemaal donker is met enkel wat lichten van de lampen en lasers die in de silo hangen. Bovenin in het midden van de ruimte hangt een grote discobal die mechanisch naar beneden naar het publiek kan dalen.
Tijdens ADE werden de verwachtingen van de locatie niet waargemaakt. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog, maar ik kon makkelijk mijn weg vinden en vond de ruimte kleiner dan verwacht. ik vond de venue vaak te verlicht, waardoor de lichten en lasers niet echt tot hun recht kwamen. Daarbij vond ik het publiek ook niet je van het. Maar dat had ook met ADE te maken.

Toen mijn vrienden mij meevroegen naar deze editie van het paasweekend, was ik dan ook eerst terughoudend. Uiteindelijk heb ik een week van te voren een ticket op ticketswap gekocht. Ik ging er dan ook met lage verwachtingen en zonder de line-up te hebben bekeken erheen. En wát een verschil met de ADE-versie. De ruimte kwam veel meer tot zijn recht en ik begreep precies wat anderen bedoelden toen ze zeiden dat dit een van de beste (grotere) venues is die Nederland te bieden heeft.

Awakenings’ line up stelt nooit teleur

Net als de locatie, is de kwaliteit van de line-up van Awakenings van vaste waarde. Deze editie waren zwaargewichten als Kölsch, Joris Voorn en Pan-Pot aanwezig om het feest te maken. Toen wij binnen kwamen, was Konstantin het publiek aan het opwarmen. Zijn set met minimal diepe tonen was een hele fijne om het feest mee te starten. Daarna kwam het feest snel op gang met de set van Kölsch. Vooral toen zijn remix van Countach overging in zijn hit Goldfish was er een opwaartse spiraal ingezet die pas zou stoppen wanneer Pan-Pot de nacht afsloot. Joris Voorn zijn set was misschien wel mijn persoonlijke favoriet van de avond. Hét moment van deze avond was voor mij wel toen Pan-Pot de old school track Born SLippy van Underworld erin gooide.

Welke set vond jij het beste van de avond? Reageer hieronder!

Line up van Awakenings 31 maart

Line up van Awakenings 31 maart 2018